Friday, 6 April 2012

CHOCOLATE MOIST CAKE order from PRESANTH

CHOCOLATE MOIST CAKE

Assalamualaikum





Selamat pagi Sabtu semua....jam dah pukul 12 lebih...sambil menyiapkan pemprosesan SAPS sekolah....boleh la menyambil mengupdate blog...hehe


Kek nie order daripada Presanth...dia request choc moist cake yang ditabur dengan badam rangup...memang sedap..bila makan terasa berderap2 gigit badam tue... Alhamdulilah dia sangat berpuas hati dengan hasilnya...:))





CHOCOLATE MOIST CAKE

Bahan-Bahan:

  • 2 cwn tepung gandum
  • 1 1/2 cwn gula
  • 1 cwn serbuk koko
  • 1 cwn susu cair
  • 1 cwn minyak jagung
  • 1 cwn air 
  • 2 biji telur
  • 2 sudu teh baking soda
  • 1/2 sudu teh baking powder






Cara-Cara Penyediaannya:

  • Panaskan oven 170c. Ayakkan tepung ,koko, baking soda dan baking powder.
  • Kacau rata kemudian masukkan gula dan kacau rata semula.
  • Masukkan satu persatu bahan-bahan yang lain dan kacau sehingga sebati.
  • Masukkan adunan ke dalam cup.
  • Kemudian bakar pada suhu 170c selama 20 minit.
  • Sebelum dikeluarkan dari oven pastikan kek masak sepenuhnya...caranya.. gunakan garpu atau lidi satay dan cucuk tengah-tengah kek jika tiada adunan yg melekat pada lidi tersebut maknanya kek telah masak sepenuhnya.










TQSM Presanth  :))

No comments:

Post a Comment